Uspješno završena obuka fotografije

KVIZbi oduševio prisutne
2 Juna, 2021
Centar za mlade domaćin obuke grafičkog dizajna
4 Juna, 2021

Uspješno završena obuka fotografije

📸 Dana 29.05.2021. godine održan je četvrti modul iz oblasti fotografije u Centru za mlade Zenica. Tema zadnjeg družena bila je editovanje fotografija. 

📌 Ovim poglavljem zatvorena je jedna cjelina uvoda u kvalitetno korištenje fotoaparatom, razumijevanje fotografije, i upotreba dodatnih alata da fotografija bude što bolja.

🗣 Predavač Esmir Šabić pojasnio je i pokazao kakve fotografije imaju najviše materijala za doradu boja, kontrasta i slično. Sve u svrhu da ne odstupamo drastično od stvarne situacije. 

Kako svi imamo mobitele, pojašnjenje je krenulo od mobilnog telefona i upotreba programa na telefonu. 

☕️ Za vrijeme kafe pauze gdje su se učesnici družili uz grickalice, slatkiše i osvježenja stalna tema bila je editovanje fotografija preko mobitela, i razmišljanje kako u budućnosti da objave budu još kvalitetnije.

Nakon pauze, edukator je naveo neke od kvalitetnih programa za rad i editovanje. Ipak priča se zaustavila na Adobe Lightroomu i Adobe Photoshopu.

🥁 Uz popratna pitanja, edukacija je završena, učesnici su bili vidno zadovoljni i sretni. 

Na samom kraju druženja dogovorena je „off-ground“ aktivnost, koja je održana 30.05.2021. u Gradu Zenici. Učesnici su imali priliku da pokažu svoje sposobnosti, te da se i najbolje fotografije nađu na izložbi koja je planirana uskoro.

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *