Pričali smo o sjajnim mladim aktivistima

Edukacija digitalnog marketinga oduševila učesnike
3 Augusta, 2021
Međunarodni dan mladih u Zenici: Mladi pokazali mogućnosti korisne upotrebe javnih površina
12 Augusta, 2021

Pričali smo o sjajnim mladim aktivistima

Omladinsko udruženje “REaktiv” bilo je domaćin petog ShutUp-a u prostorijama Centra za mlade Zenica.

Ugostili smo dvije gošće i jednog gosta. Razgovarali smo o mladim aktivistima, te kako je aktivizam uticao na njihove živote.

Naša prva gošća, Ilhana Džukić, bila je aktivna članica nekoliko volonterskih organizacija u kojima je obnašala ulogu koordinatora i organizatora projekata. Od kojih bismo izdvojili EFPSA-u, Evropska federacija udruženja studenata psihologije, (pozicija Vice MR, a zatim i MR – predstavnica studenata psihologije BiH za EFPSA-u) i Udruženje studenata psihologije Sinapsa (članica UO). U svojim mandatima u obe organizacije pokrenula je, te vodila nekoliko projekata poput projekta za Dan žena gdje je predstavljala jednu od nekoliko psihologinja u timu.

Drugi gost bila je Ajša Luković. Dugogodišnja volonterka Crvenog križa Grada Zenica, animatorica na darivanje krvi i darivateljica krvi. Također, posljednjih godinu dana se bavi planinarenjem i članica je Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO” Zenica.

Treća gost bio je Samir Purić. Podijelio je sa nama svoju sjajnu priču od samog početka aktivnog djelovanja u zajednici. Pa do predsjednika svoje mjesne zajednice. A sada radi kao savjetnik za mlade.

Pored ovih, dotakli smo se i drugih tema, te planova za budućnost.

Cijelu epizodu ShutUp-a, te ostale teme o čemu smo sve pričali uskoro ćete moći pogledati na našim profilima.

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *