Potpisani ugovori u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“: Grad Zenica potiče mlade da pokrenu vlastite biznise

Održana prezentacija poslovnih planova: iSKOraK “POKRENI SVOJ POSAO”
11 Oktobra, 2022
Učini svoja naredna tri mjeseca zabavnijim, uzbudljivijim i bogatijim! Prijavi se na 4 Day Training na Vlašiću
9 Novembra, 2022

Potpisani ugovori u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“: Grad Zenica potiče mlade da pokrenu vlastite biznise

Nakon provedene procedure po Javnom pozivu za učešće na obukama i dodjeli sredstava u okviru projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ 11 poslovnih planova je zadovoljilo formalno-pravne uslove, a šest poslovnih planova je osvojilo dovoljno bodova za dobijanje finansijske podrške.

Ovaj javni poziv je objavljen u sklopu projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ koji je odobren u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU), a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Povodom završetka neophodnih procedura, u Gradskoj upravi Zenice je upriličeno potpisivanje ugovora sa šest odabranih korisnika i to Ilmom Zilić, Harisom Pašalićem, Belminom Ahmićem, Emrahom Osmančevićem, Nerminom Bošnjakom i Elmom Bošković.

Ukupno odobrena sredstva za realizaciju odabranih poslovnih planova iznose 54.310,57 KM.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je čestitao odabranim korisnicima i naveo: „Grad Zenica na razne načine nastoji potaknuti mlade ljude da pokrenu vlastite biznise. Između ostalog, ovaj put to činimo putem projekta iSKOraK kojeg realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini. Osim toga, konstantno ulažemo u razvoj Poslovne zone Zenica 1, ali radimo i na uspostavljanju novih poslovnih zona. Nastojimo poduzimati konkretne mjere u cilju podrške privrednicima i unaprjeđenja poslovnog ambijenta grada Zenica“.

Gradonačelnik Kasumović je kazao da će Grad Zenica nastaviti pratiti odabrane korisnike po ovom javnom pozivu, kao i druge mlade osobe koje imaju vlastite poslovne ideje.

Aplikanti koji su ostvarili pravo na podršku zahvalili su se Gradu Zenica, Evropskoj uniji i Međunarodnoj organizacija rada u Bosni i Hercegovini te naglasili da su tokom obuke stekli korisno iskustvo.

Također su istakli da su zadovoljni odobrenim sredstvima i da će im sredstva značajno pomoći u realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti.

Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ iznosi 479.214,14 KM, od čega 312.932,80 KM predstavljaju sredstva koje je osigurala Evropska unija, dok iznos od 197.259,92 KM predstavlja sufinansiranje Grada Zenica.

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *