Počela je obuka fotografije

Radionica grafičkog dizajna
26 Maja, 2021
Održan drugi modul obuke fotografije
27 Maja, 2021

Počela je obuka fotografije

📸U subotu, 08.05.2021. godine održan je prvi modul obuke fotografije. Predavač Esmir Šabić na samom početku upoznao se sa svim učesnicima. Učesnici su došli vrlo spremni sa svojim aparatima i željom za učenjem. Motivi prijave su bili različiti, neki su se već i poluprofesionalno bavili fotografijom, neki su došli sa motivom da će se u budućnosti baviti MoJo novinarstvom, a ostatak ekipe je bio spreman da upije nova znanja.

⚖️Nakon uvodnog dijela, prošlo se kroz historiju fotografije. Poslije toga već se konkretiziralo koristeći fotoaparat. Opširnije i detaljnije su objašnjeni osnovni dijelovi fotoaparata. 

Nakon dosta opširnih informacija, bilo je vrijeme za pauzu. Uz kafu učesnici su mogli zabavit uz grickalice, slatkiše i osvježenje.

Poslije pauze, nastavljena je obuka u laganijem tempu i dobrom raspoloženju. Objašnjeno je rukovanje fotoaparata, napomenuta izražajna sredstva fotografije kao I tehnike fotografije. 

🔦Podijeljene grupe su dobile praktične zadadatke da zadovolje kriteriji i pokažu da su zapamtile osnovne postavke pri fotografisanju. Lagana atmosfera i prijatno druženje krasilo je podijeljenje grupe. 

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *