Održan drugi modul obuke fotografije

Počela je obuka fotografije
26 Maja, 2021
Dođite da se zabavljamo uz društvene igre
31 Maja, 2021

Održan drugi modul obuke fotografije

📸U subotu, 15.05.2021. godine održan je drugi modul obuke fotografije. Uz poznate učesnike sa prvog druženja, naknadno je došla i nova djevojka jer je čula za obuku, a to je nešto što je baš zanima, kako je naglasila. Predavač Esmir odvojio je vrijeme da i nju uvede u ovo što se već prošlo, a nakon predavanja njih dvoje su detaljno prešli sve što nije bilo jasno.

⚖️Uz kratki podsjetnik od prošlog puta, odmah se prešlo na rad. Prezentacija i bitne teorijske napomene su pratile čitav praktičan rad postavke fotoaparata. Fokus je bio na manuelnim postavkama, jer to nudi potpunu kontrolu nad fotografijom. Predavač je upoznao sa svim funkcijama, i svakom pojedinačno pojasnio ono što nije jasno. Uz ugodan ambijent i sve pripremljene rekvizite: novine, ogledalo, voće, obojenu svjetlost učesnicima je dato na maštu da pokažu sve što su naučili.

Nakon toga, sve slike su zajedno pregledane na relaciji predavač – učesnici i utvrđeno gdje su greške pravljene. 

🔦Poslije kafe pauze, gdje su se učesnici družili uz grickalice, slatkiše i osvježenja, podijeljeni su u grupe i edukacija je prebačena vani uz totalni fokus na praktičan rad i korištenje fotoaparata u stvarnim okolnostima.

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.
Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *