“Kreativci” podijelili pakete za 800 korisnika Gradske narodne kuhinje Zenica

Održan treći ShutUp Night
16 Juna, 2021
Vidimo se na KVIZbi-ju 🥁
18 Juna, 2021

“Kreativci” podijelili pakete za 800 korisnika Gradske narodne kuhinje Zenica

Korisnici Centra za mlade “Kreativci” sa svojim volonterima i partnerima projekta CovidGuard izvršili su prvu podjelu paketa za 800 korisnika Gradske narodne kuhinje Zenica. 

Situacija sa pandemijom pokazala je da ovi korisnici imaju snažnu potrebu za dodatnom prehranom. To su, u većini, osobe starije od 60 godina koje su u socijalnoj potrebi. Konzumirajući dodatno voće s visokim sadržajem vitamina C, vitamina D i cinka, kao što su limun, naranča i banane, te prirodno mlijeko, vjerujemo da će njihovo zdravlje i imunološki sistem biti podržani i ojačani dok se ne počne vršiti šira sistemska imunizacija.

Sedmični paket sadrži jedan litar mlijeka, 2 banane, 2 narandže i 1 limun, tako da ukupne planirane količine za podjelu u narednih 4 sedmice iznose 3.200 litara mlijeka i 3.200 kg voća. 

Glavni donator projekta CovidGuard je Fimshare, dobrotvorno udruženje koje su osnovali zaposlenici Finance in Motion-a, svjetskog lidera u upravljanju investicijskim fondovima sa impaktom, a koji upravlja sa gotovo 2 milijarde eura kroz četiri uticajna fonda. Fimshare je osnovan 2013. godine sa ciljem da se podrže dobrotvorni projekti širom svijeta te da se tako ostvari dodatni doprinos društvenom razvoju. 

Ovim putem pozivamo sve potencijalne dodatne donatore da se priključe u naredne 3 podjele sa svojim proizvodima, kako bismo zajedničkim angažmanom podržali najugroženije među nama. 

Vidimo se u Centru za mlade!

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *