Studio Teatar raspisao poziv za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Završena implementacija projekta “Zajednicu gradi jer budućnost su mladi”
5 Aprila, 2021
Nevladina organizacija 3P je javno predstavila projekat “Naš otpad – naša obaveza.”
6 Aprila, 2021

Studio Teatar raspisao poziv za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša  koji će učestvovati u produkciji predstava  u navedenim sredinama, a u okviru novog projekta koji smo pripremili za mlade. 

Na audiciju se mogu prijaviti mladi glumci/amateri uzrasta od 15 do 25 godina. Poziv je otvoren sedam dana, od 06. do 16. aprila ove godine. Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem aplikacije na sljedećem linku:  http://www.studioteatar.com/osjetiteatar/

Polovinom aprila bit će održana audicija na kojoj će produkcioni tim predvođen mentorom za određenu sredinu odabrati deset najboljih koji će učestvovati u realizaciji predstava, a koje će premijerno biti izvedene u mjesecu julu. 

Aktivnost  „Osjeti Teatar“ će se u naredna četiri mjeseca implementirati na području općina Busovača, Travnik, Vareš i Donji Vakuf.  U okviru ovog projekta u svakoj od navedenih sredina će biti producirana omladinska predstava  čiji su autori profesionalci  iz oblasti teatarske umjetnosti. .

 U okviru projekta, u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i Općinom Busovača,  također će biti izgrađen i amfiteatar na otvorenom u Busovači na kojem će u mjesecu julu biti  organizovan omladinski kulturni festival  koji uključuje reviju produciranih predstava, ali i druge kulturno – zabavne sadržaje za mlade.  

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

KONTAKT OSOBE:

Mirza Begović, projekt menadžer  062 588 745

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *