ShutUp Night – Zdrav način života

Ponovo se zabavljamo i učimo nove stvari uz KVIZbi
21 Maja, 2021
Radionica grafičkog dizajna
26 Maja, 2021

ShutUp Night – Zdrav način života

Na našem dijaloškom događaju ShutUp Night 10.05.2021. godine pričalo se o zdravom načinu života.

Naš prvi sagovornik bila je Anida Aletić, student psihologije, volonterka u Udruženju za prevenciju ovisnosti NARKO NE. Ispričala nam je kako kroz svoj volonterski rad sa omladinom vrlo često se javlja neki vid ovisnosti: droga, alkohol, cigare, nargila, video igre i slično. Kao studentica psihologije navela je bitne razloge da se vodi zdrav način života i da se kvalitetno hrani. Jer svi ti faktori utiču na stabilnost mozga da se ne dođe u potrebu za lučenjem hormona sreće izazvanim ovisnošću.

Naredni gosti su bili Adnan & Irina Zahirović, certifikovani fitnes instruktori. Adnan nam je pričao o treningu, da li je lakše voditi grupne ili individualne treninge, te svakako kao neko ko je dugi niz godina u sportu dao nam je sjajne primjere za aktivan život. Irina je svoju priču bazirala na ishranu, i navela je kako dosta početnika pogrešno pristupa prema ishrani jer su „to tako vidjeli na internetu“. Savjetuju da je potrebno uklopiti i trening i ishranu za najbolje rezultate.

Kvalitetnog razgovora, dobre diskusije i zanimljivih tema nije falilo. Nakon razgovora naši učesnici kao i gosti su nastavili druženje u opuštenijoj varijanti uz stolni nogomet, grickalice, slatkiše I sokove. 

Cijelu epizodu ShutUp-a, te ostale teme o čemu smo sve pričali uskoro ćete moći pogledati na našim profilima.

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *