REaktiv obilježio 10 godina postojanja izdavanjem vodiča za mlade
12 Maja, 2023
Obilježavanje Međunarodnog dana mladih: podrška, inovacija i napredak
11 Augusta, 2023

Pet godina postojanja i djelovanja Centra za mlade Zenica

Centar za mlade Zenica ove godine s ponosom obilježava pet godina postojanja i uspješnog djelovanja u našoj zajednici. Od osnivanja, 2018. godine, Centar za mlade je postao nezaobilazna institucija za mlade ljude koji žele ostvariti svoje potencijale i doprinijeti razvoju zajednice, ali i za druge aktere koji rade s mladima.

Tokom proteklih pet godina, Centar za mlade Zenica pružao je podršku, edukacije i različite mogućnosti za mlade, stvarajući siguran prostor za kreativno izražavanje, druženje i razmjenu ideja među mladima. Naša misija je uvijek bila da mladim ljudima pružimo sigurno okruženje i poticajnu atmosferu za lični i profesionalni razvoj.

Ponosni smo na brojna postignuća koja smo ostvarili do sada. Kroz radionice, seminare i treninge, trudili smo se da mladima pružimo širok spektar znanja i rada na razvoju vještina iz različitih područja kao što su aktivizam, javno zagovaranje, volonterizam, provođenje inicijativa, marketing, fotografija, grafički dizajn i još dosta toga. O kvaliteti sadržaja koji Centar pruža mladima najbolje govori činjenica da je u periodu od njegovog otvaranja do danas organizovano više od 700 aktivnosti u kojima je učestvovalo više od 2000 učesnika iz Zenice ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih su pokrenuli sopstvene inicijative, projekte i neformalne grupe, doprinoseći pozitivnoj promjeni u našem gradu.

Ljeto u Centru

Nakon pet godina aktvnog rada i djelovanja, sa zadovoljstvom najavljujemo program pod nazivom “Ljeto u Centru”. Ovo ljeto bit će puno različitih i brojnih aktivnosti namijenjenih svim mladim ljudima Zenice i okoline. Svake sedmice počevši od petka, 16.06.2023.g., u Centru za mlade Zenica održavati će se po jedna posebna aktivnost koja će obuhvatiti različite oblasti interesa mladih, uključujući umjetnost, muziku, edukaciju i zabavu. Ovaj program započinjemo Promišljaonicom na temu: “(Ne)sigurnost mladih u online i offline svijetu”, a svi zaintereovani mogu se prijaviti putem OVOG linka.

“Pozivamo sve mlade iz Zenice i okoline da prate naše društvene mreže i web stranicu Centra za mlade Zenica kako bi bili informisani o svim događanjima i aktivnostima koje smo pripremili. Tu ćete naći sve detalje o rasporedu aktivnosti, prijavama i dodatnim informacijama o “Ljeto u Centru”. Očekujemo da će ovo ljeto biti posebno i da ćemo zajedno graditi nezaboravne trenutke i iskustva”, izjavila je Indira Agić, asistentica na programu.

Centar za mlade Zenica se zahvaljuje svim mladim ljudima i partnerima koji su nas pratili i podržavali tokom proteklih pet godina. Vaša podrška nam je dala motivaciju i snagu da rastemo i razvijamo se.

Za sve dodatne informacije, pratite nas na društvenim mrežama i web stranici Centra za mlade Zenica.

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *