Održan prvi ShutUP Night u novoj sezoni

Ponovo se zabavljamo i učimo nove stvari uz KVIZbi
14 Aprila, 2021
Opet se zabavljamo i otkrivamo nove igre
21 Aprila, 2021

Održan prvi ShutUP Night u novoj sezoni

Omladinsko udruženje “REaktiv” bilo je domaćin prvog ShutUp-a u prostorijama Centra za mlade Zenica.

Ugostili smo dvije gošće i jednog gosta koji su zaposlenici obrazovnih ustanova u našem gradu.

Biljana Trifković, profesorica predškolskog odgoja i obrazovanja koja radi kao direktorica Richmond Park International Preschool Zenica podijelila je svoju priču sa nama te se dotakla i drugih tema. Situacija oko nastale pandemije nije najbolja, ali ipak snašli su se, čak su i jedina ustanova predškolskog obrazovanja u Zenici koja je radila online u vrijeme lockdown-a.

Nermana Mahmić Muhić, viša asistentica na Ekonomskom fakultetu UNZE, te dobitnica povelje dekana čak 4 puta nam je ispričala o svome putu, odricanju i upornosti. Kao asistentica na fakultetu, vrlo je jasno naglasila da u ovakvom pristupu jako je loše što studenti ne mogu da osjete posebnu čar studentskog života.

Bakir Pojskić, naš treći govornik, nastavnik matematike i informatike u osnovoj školi, te profesor matematike i informatike u Gimnaziji Katolički školski centar “Sveti Pavao” u Zenici fokus je dao na inovativne metode čiji je zagovornik da bi se obrazovanje i edukacija mogli odvijati u što kvalitetnijim i boljim uslovima.

Cijelu epizodu ShutUp-a, te ostale teme o čemu smo sve pričali uskoro ćete moći pogledati na našim profilima.

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *