Održan četvrti ShutUp Night

U ponedjeljak pričamo o medijima
2 Jula, 2021
Poziv za učešće u projektu “Multikulturalni mjesec”
8 Jula, 2021

Održan četvrti ShutUp Night

Omladinsko udruženje “REaktiv” bilo je domaćin četvrtog ShutUp-a u prostorijama Centra za mlade Zenica.

Ugostili smo dvije gošće i jednog gosta. Razgovarali smo o mladima u medijima, različitim tipovima medija, te nezavisnost istih. 

Naša prva gošća, Naida Varupa, dio je ekipe “Iz mlade zjenice“. Pričali smo o njenom angažmanu, aktivnostima koje je sprovodila. Te kako je ovaj angažman odlično uklopljen s obzirom da je studentica Odsjeka žurnalistika/komunikologija na Fakultetu Političkih nauka Sarajevo.

Drugi gost bio nam je Haris Džonlić. Diplomirani komunikolog/žurnalista. Podijelio nam je svoja iskustva dugogodišnjegnovinara “Zenicablog-a”. Te o svom radu urednika društvenih mreža.

Treća gošća bila je Ena Čaušević. Studentica i urednica programa “RadiYo Active Zenica”. S obzirom da je “RadiYo Active” prvi bh. community radio u Bosni i Hercegovini razgovarali smo kako je raditi u toj situaciji. Također, “RadiYo Active” prva je omladinska redakcija u Zenici koju čine isključivo djeca i mladi. Bilo nam je vrlo interesantni da čujemo kako je raditi u takvom okruženju i pod uslovima kao ovi.

Pored ovih, dotakli smo se i drugih tema, te planova za budućnost.

Cijelu epizodu ShutUp-a, te ostale teme o čemu smo sve pričali uskoro ćete moći pogledati na našim profilima.

❗️NAPOMENA: Aktivnost se realizovala uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u skladu sa preporukama nadležnih organa.

Drago nam je da se projekat „Zenica YOUth is BUZZing“ nastavio implementirati zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
#BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

CZM
CZM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *